Na een heerlijke zomer, maar helaas zonder de lekkere groenten van Bio&Co, was het vorige week weer zover: onze groenteclub ging weer groente en fruit leveren! Altijd weer fantastisch om te zien hoe mooi die biologische groenten direct van het land eruit zien, laat staan hoe het smaakt: verrukkelijk! Deze keer als verrassing een spaghetti pompoen in mijn kist. Ik had deze nog nooit gegeten en omdat ik denk dat ik niet de enige ben, ga ik je hier uitleggen wat je ermee kunt doen. Je raadt het misschien al, inderdaad, spaghetti maken!

Hoe maak je een spaghetti pompoen klaar?

Een spaghetti pompoen ziet eruit als een gewone pompoen, maar als je hem verwarmd hebt kun je het vruchtvlees er als spaghetti uitscheppen. Heerlijk met wat olie en kruiden, of een pesto en wat vis. Voor mensen die geen granen eten is dit een leuke en supergezonde manier om toch spaghetti te eten. Eigenlijk is dit natuurlijk voor iedereen heel gezond!

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de pompoen en snijd het steeltje eraf. Snijd hem in de lengte doormidden.

Lepel de zaden eruit en leg de pompoenhelften in een ovenschaal, met de open kant naar beneden. 
Giet een klein laagje water in de schaal en zet deze ongeveer 45 minuten in de oven (of tot het pompoenvlees zacht is).

Laat de pompoen een beetje afkoelen en schraap dan de binnenkant eruit met een vork. Surprise: spaghetti! 

Giet er een beetje extra vierge olijfolie overheen en wat peper en zout. Ook lekker met wat Parmezaanse kaas. Ik had nog wat zelfgemaakte pesto en heb dat erbij gegeten. Lekker met garnalen voor een finishing touch (én natuurlijk de benodigde eiwitten en omega 3 vetten).

Ik zeg, als je een spaghetti pompoen op de kop kunt tikken, go for it!