My favorites

Ik krijg vaak de vraag met welke producten ik zelf werk. Ik heb daarom op deze pagina een aantal producten gezet die ik zelf dagelijks thuis gebruik, omdat ze me enorm veel tijd besparen in de keuken.

Slowjuicer

Ik gebruik een horizontale slowjuicer omdat deze niet alleen super goed sap maakt, maar ook binnen 30 seconden schoon te maken is! Toen ik nog een verticale slowjuicer had, duurde het schoonmaken langer dan het persen, en gebruikte ik de machine uiteindelijk niet meer. Deze Hurom is ook nog eens heel erg mooi!

Keukenmachine

Mijn keukenmachine is van Kenwood. Ik gebruik hem elke dag! Eigenlijk is het een food processor. Je kunt er heel snel groente mee snijden, noten en kruiden hakken, smoothies maken, sinaasappels persen. Natuurlijk kun je er ook beslag mee maken. Ik kan echt niet meer zonder deze alleskunner! De machine was in 2019 “Best Reviewed” op Kieskeurig.nl.

Broodbakmachine

In mijn broodbakmachine maak ik glutenvrij brood voor de kinderen, maar ook dingen als bananenbrood en allerlei andere (glutenvrije) broden. Er zitten 16 programma’s op en je kunt zelfs brood maken met een harde korst, echt zo’n authentiek brood dus! Ook deze machine was in 2019 “Best Reviewed” op Kieskeurig.nl.

Waterfilter

Omdat er steeds meer medicijnresten en andere toxines in het oppervlaktewater worden gevonden, vind ik het een prettige gedachte om het drinkwater extra te filteren. Ik heb daarom een waterfilter, dat niet alleen het water heel goed filtert, maar er ook nog eens heel mooi uitziet. Het is een Berkey waterfilter; hij is er in verschillende groottes en het voordeel is dat de filters tot 10 jaar mee gaan. Dat scheelt enorm in de kosten.

Vacumeermachine

Deze gebruik ik om producten langer te bewaren, bv. vlees, vis, noten en maaltijden. Ook super handig om snel te marineren!

Stofzuiger

Mijn nieuwste hulp is niet alleen voor in de keuken, maar het hele huis! Deze stofzuiger is ideaal omdat hij zuigt terwijl ik in de keuken sta. Ik heb lang gezocht naar een goede robot stofzuiger, en ik heb absoluut geen spijt van deze aankoop!

Staafmixer

Super handig om kleinere hoeveelheden te hakken, bv kruiden, noten, groenten of een smoothie. OOk om de soep of appelmoes mee te pureren.

Foodcontainer

Om warm eten mee te nemen voor bv. de lunch, gebruik ik een dubbelwandige food container. Je warmt het eten in de ochtend even op, en daarna blijft het tot wel 8 uur warm

Keramisch wafelijzer

Verantwoord wafels bakken zonder gedoe! Keramisch is veel gezonder dan teflon, en de wafels plakken niet aan je ijzer. Ideaal voor een warm ontbijtje of een toetje met wafels.

Waterflessen

Water neem ik mee in een RVS fles of een dopper.

Spiraal snijder

Handig voor het maken van courgette spaghetti!

Instant pot

Ik heb zelf 2 Instant Pots, de 8 liter en de 6 liter pan. Voor een gezin zou ik kiezen voor de 6 liter, dan heb je voldoende inhoud voor een complete maaltijd. De 8 liter volstaat natuurlijk ook, en als je de ruimte hebt zou ik voor de 8 liter gaan (er gaat geen 8 liter in, ongeveer een liter of 6). Ik heb de 6 liter erbij gekocht omdat ik dan 2 dingen tegelijk kan maken, bv rijst in de ene pan en saus in de andere pan. Of 2 verschillende dingen, bv. bottenbouillon en een maaltijd, of kokosyoghurt en een maaltijd. Pasta maak ik vaak in de 8 liter pan, en dan doe ik meteen de pasta erbij zodat je dat niet apart hoeft te koken, super easy! Er is sinds kort ook een IP mini, die is 3 liter en handig als je alleen bent of voor erbij.

Set & forget

Het voordeel van een Instant Pot is dat je er snel maaltijden in kunt maken onder hoge druk. Zodra je de pan sluit gaat alles vanzelf, en heb je er geen omkijken meer naar. Lees, dan kun je dus andere dingen doen! De binnen pan is van RVS. Je kunt er ook in aanbraden, dus dat hoeft niet in een aparte pan. Ook kun je de pan als slow cooker gebruiken, en kun je er in stomen, rijst en pasta in maken, soep en bouillon in maken, er zit zelfs een sous-vide functie op, steriliseren, maar ook yoghurt maken! En dat laatste vind ik dan weer ideaal, want zo kan ik heel gemakkelijk zelf kokosyoghurt maken, en dat spaart weer geld uit want kokosyoghurt is helaas erg duur. En bottenbouillon in de IP is in 3 uur klaar, daar waar je op het fornuis zo’n 36 uur nodig hebt!