Vanavond aten we super lekkere wraps, zelf gemaakt natuurlijk. Eigenlijk zouden we pizza eten volgens mijn oudste zoon, recept à la mama, maar dat was ik even vergeten. Gelukkig bleken de wraps een meer dan goed alternatief, en willen ze volgende week vrijdag weer wraps eten (en geen pizza, o jee!).

Het recept stond al eerder in een blog, maar ergens onderaan en zo kreeg het niet de aandacht die het verdient. Ook heb ik ze nu met bloem in plaats van meel gemaakt, waardoor ze heerlijk zacht en goed op te rollen zijn. Veel lekkerder dan die kant en klare taaie tarwe dingen uit de supermarkt, en zonder foute e-nummers natuurlijk. En je bent echt zo klaar; in een minuut of 10 zijn je wraps klaar en als je iedereen zelf aan tafel de wraps laat beleggen, kun jij ook lekker zitten!

En dan nu het recept (6 wraps)

Ingrediënten
225 gram speltbloem

1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
1/2 theelepel zout
50 ml olijfolie
100 ml water

Beschrijving (10 minuten)
De bloem in een mengkom doen. Twee eetlepels meel apart houden in een schaaltje.
Het bakpoeder en het zout toevoegen.
Water en de olijfolie mengen en daarna bij het meel schenken.
Kneden totdat het een stevig en glad deeg is (ik doe het in de keukenmachine, dan heb je in 1 minuut een zacht samenhangend deeg).

Verdeel het deeg in 6 balletjes.
Strooi wat meel over het aanrecht of tafel.
Rol de balletjes met de deegroller op het aanrecht uit tot zo dun mogelijke pannenkoeken, doorsnede niet groter dan de koekenpan.

Verwarm een koekenpan en bak de wraps, zonder olie of boter op een matig vuur, kort aan beide kanten. Leg de wraps op een bord met deksel of aluminiumfolie om deze warm en zacht te houden.

Vulling Wraps
Wij vullen de warme wraps aan tafel met van alles. De kids vinden dat leuk om te doen. Denk aan ijsbergsla met gerookte zalm en eventueel een pesto of tapenade eronder. Bij ons is groene olijven tapenade favoriet. Of kip of gehakt met paprika, tomaat, komkommer. Of met avocado mousse of hummus. Of wat je maar in huis hebt. Eet smakelijk!

Als je een dubbele hoeveelheid maakt of over hebt, zijn ze prima in te vriezen, of mee te nemen in de lunchtrommel naar school. Een feestje voor de kids!