Zin in een gezonde snack? Succes verzekerd, ook bij kids, met deze Taralli uit Italië. 

Ze hebben een krokante bite, en zijn met allerlei kruiden te maken. Rozemarijn is favoriet, maar probeer ook eens venkelzaad, sesamzaad, maanzaad of gewoon grof zout. 

Maak je ze met speltbloem in plaats van tarwebloem dan zijn ze gezonder omdat spelt je bloedsuikerspiegel minder laat schommelen, waardoor minder snel een hongergevoel ontstaat. Speltbloem koop je in de natuurwinkel.

Taralli smaken ook goed bij een borrel (in Italië worden ze in wijn gedoopt) en kinderen vinden het leuk om ze te maken. Snel de keuken in dus!


Wat heb je nodig?

320 gr speltbloem
7 gr instant gist
7 gr zout
80 gr extra vergine olijfolie
1 eetlepel kruiden 
85 gr witte wijn

Hoe maak je de taralli?


1. Los de gist op in 70 ml water van ongeveer 25 °C en voeg 100 gr bloem toe; roer het geheel met een houten lepel door en vorm er een bolletje van (voeg evt. wat meer water toe). Leg deze in een met olie ingevette kom en laat afgedekt met plastic folie ongeveer 2 uur op kamertemperatuur staan.


2. Vermeng de rest van de bloem met het zout, olie en de kruiden. Voeg het bolletje toe, samen met de wijn en kneed goed (met de hand of in een keukenmachine) tot je een samenhangend deeg hebt (3-5 minuten). Maak hiervan een bol en laat afgedekt 60 minuten rijzen.


3. Vorm van het deeg een rol en snijd deze in reepjes. Van ieder reepje vouw je de uiteinden over elkaar heen.4. Breng een pan met water en wat zout aan de kook en dompel de taralli kort in het hete water tot ze boven komen drijven. Haal ze uit de pan en laat ze op een theedoek uitlekken.5. Leg de taralli op bakpapier op een bakplaat en bak ze in de oven bij 200 °C ongeveer 25 minuten. 

In een afgesloten pot blijven ze ongeveer een week goed, maar grote kans dat ze dan al lang op zijn!