Het is lang, veel te lang, geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ondertussen heb ik niet stilgezeten. Ik ben vergevorderd met mijn opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde, en ben heel erg enthousiast! Inmiddels een scriptie geschreven, over vitamine B6, even leek het alsof ik toch nog een wetenschappelijk proefschrift aan het schrijven was (waarvan ik ooit besloten heb dat ik dat juist níet wilde). Maar gelukkig was ik na 3 weken bikkelen klaar, en kon ik vol trots een goed (al zeg ik het zelf;-) stuk inleveren. Nu op naar het examen over 8 weken; nog steeds erg druk dus.

Ook heb ik met heel veel plezier kookworkshops aan kinderen gegeven, waarin zij hebben geleerd dat gezond eten lekker én leuk is. Met veel plezier werd er van alles gekookt, gebakken, gegeten en gedronken, en werd veel inspiratie opgedaan om thuis het geleerde in de praktijk te brengen. Als ik straks klaar ben met de opleiding ga ik dat zeker meer doen.

Ondertussen word ik ook steeds vaker om advies gevraagd, variërend van recepten tot voedingsadvies. Iets wat ik heel erg leuk vind om te doen, en met mijn inmiddels opgebouwde kennis ook steeds beter lukt. Daarom toch weer in de pen, en deze week ga ik een aantal recepten uit de kookworkshops delen. Stuk voor stuk snel, lekker én gezond, en natuurlijk ook door kinderen te maken. Vandaag een heerlijke én snelle groenten bom in de vorm van paprika-tomatensoep. Lekker om het avondeten mee te beginnen. Maar je kunt de soep ook prima als lunch of zelfs ontbijt eten, en is op deze manier een makkelijke en smakelijke manier om het eten van meer groenten in je voedingspatroon in te bouwen. Groenten bevatten onschatbaar veel stoffen die super gezond én noodzakelijk voor je lichaam zijn, en zijn daarnaast een goede bron van koolhydraten en vezels voor je lichaam. Je zult merken dat als je meer groenten in je voedingspatroon opneemt, je ook veel minder last hebt van trek tussen de maaltijden door. En dan nu het recept:

Snelle paprika-tomatensoep


Ingrediënten (voor 4-5 personen)

 • 3 uien 
 • 3 tenen knoflook 
 • 1 grote rode paprika 
 • 1 theelepel (verse) tijm 
 • 1 theelepel paprika poeder 
 • zout en peper 
 • 1 bouillonblokje 
 • 2 eetlepels roomboter 
 • 2 eetlepels olijfolie 
 • ½ fles tomatensaus (passata di pomodoro) 
 • 600 ml water 
 • wat basilicum

Werkwijze
1. Zet alle ingrediënten en benodigdheden klaar.
2. Snijd de uien in 8 stukken.
3. Snijd de paprika in 8 stukken en verwijder de zaadjes.
4. Pel de knoflook en snijd in 4 stukjes.
5. Verhit de olie en boter in een pan.
6. Als de boter gesmolten is doe je de ui, paprika en knoflook in de pan.
7. Doe een deksel op de pan.
8. Laat de groenten 10 minuten bakken, schep ze af en toe om.
9. Doe de tomatensaus erbij.
10. Doe de kruiden en het bouillonblokje erbij.
11. Doe het water erbij.
12. Breng de soep aan de kook en laat warm worden.
13. Pureer de soep met een staafmixer.

14. Garneer met wat blaadjes basilicum.
Dit recept is een bewerking van een oorspronkelijk recept uit het boek Eet jezelf mooi, slank & gelukkig van Amber Albarda.