Onderzoek naar het effect van oervoeding op energie en gewicht

Wil je afvallen en meer energie krijgen? Wil je 2019 fit en energiek beginnen? Dan is deelname aan dit onderzoek wellicht iets voor jou!

In februari en maart start er bij Voedingspraktijk Houten een stageonderzoek naar het effect van oervoeding en beweging. De verwachting is dat het aanpassen van het voedingspatroon naar een samenstelling die veel groente en fruit, eiwit, goede vetten en beperkt koolhydraten, noten, zaden en zuivel bevat, in combinatie met matig intensieve beweging, resulteert in meer energie en een gezond gewicht. Op basis van ervaringen uit de praktijk is de verwachting dat je gemiddeld 0,5 kilo per week zult gaan afvallen en je je fitter en energieker gaat voelen.

Dus wil je afvallen en meer energie krijgen in 2019? Lees snel verder! 

Voor wie is dit onderzoek?

  • Wij zoeken mensen met een BMI tussen de 24 en 30. De BMI is de verhouding tussen je lengte en gewicht, en kun je onderaan deze pagina berekenen.
  • Verder ben je tussen de 25 en 55 jaar, gezond en heb je geen chronische ziektes, chronische vermoeidheid of allergieën.

Wat houdt het onderzoek in?

De 2e onderzoeksgroep start op 14 maart en het onderzoek duurt 3 maanden.

  • Je komt 4 keer naar de praktijk, altijd op donderdag en om de 4-6 weken. Een afspraak duurt 30-45 minuten.
  • Vooraf en aan het einde van het onderzoek word je gevraagd om online een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Tijdens het 1e bezoek krijg je uitleg over het voedingspatroon (incl. een receptenboekje) en een bewegingsadvies. Ook wordt er een meting van de lichaamssamenstelling gedaan met de Multiscan pro en gewicht, taille-heup ratio en bloeddruk wordt gemeten.
  • Bij de 2 follow-up bezoeken wordt de voortgang besproken, vragen beantwoord, gewicht, taille-heup ratio en bloeddruk gemeten.
  • Tijdens het laatste bezoek wordt er ook een meting van de lichaamssamenstelling met de Multiscan pro gedaan.

Alle bezoeken worden uitgevoerd door de stagiaire en mijzelf. Op dit onderzoek zijn de Algemene en Privacy voorwaarden van Voedingspraktijk Houten van kracht.

Wat wordt er van de deelnemers verwacht?

  • Je komt naar alle afspraken.
  • Je gaat je aan het geadviseerde voedings- en bewegingspatroon houden.
  • Een bijdrage in de kosten van de consulten en metingen. Deze bedragen €55 per bezoek. Als je aanvullend verzekerd bent, wordt hiervan gemiddeld  €40 vergoed. Controleer dit bij je zorgverzekeraar of hier (vergoedingen voor 2019 kunnen anders zijn).

Doe mee!

Wil je meedoen aan het onderzoek en voldoe je aan de deelname eisen, vul dan het contact formulier in. Je krijgt zsm een reactie en de gezondheidsvragenlijst toegestuurd en op basis daarvan wordt je deelname bevestigd. De gegevens die je invult worden gebruikt om jou te contacteren en, in het geval van deelname aan het onderzoek, om een dossier aan te leggen voor het onderzoek.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Geboortedatum (verplicht)
Als je géén datum format ziet, vul dan JAAR-MM-DD in!

BMI - deze kun je onderaan de site berekenen (verplicht)

Adres (verplicht)

Ik wil graag meedoen aan het onderzoek en de gezondheidsvragenlijst invullen
Ik wil graag eerst meer informatie ontvangen

Ik wil graag eerst meer informatie over

Ja, ik heb de Algemene Voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord
Ja, ik heb de Privacy verklaring gelezen en ga hiermee akkoord

Bereken je BMI