Je hebt soms van die weken die bijna ongemerkt voorbij vliegen, tot je ineens in een rollarcoaster zit.

Sinds ik eind vorig jaar officieel begonnen ben met Spelen Met Je Eten en Voedingspraktijk Houten is het nooit écht rustig meer geweest, en dat past ook wel bij mij. Ik vind het leuk om met veel dingen bezig te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde doelen nastreven als ik; het bevorderen van gezonde voeding voor jong en oud. Afgelopen week was zo’n week waarin alles ineens samen leek te komen. Het geeft me veel energie om te zien dat alle (hockey) ballen in de lucht en zaailingen, om maar in groen(t)e termen te blijven, in de grond, zo mooi kunnen samenkomen in één week.

Zittend in het prille lente zonnetje, een beetje bij te komen van vorige week, draai ik de film nog een keer af…..

Maartje Paumen

Maandagochtend; goedkeuring van de voorzitter van de plaatselijke hockeyclub om Maartje Paumen het water tappunt op het sportcomplex De Meerpaal te laten openen. Yes!! onze inspanningen voor de commissie De Gezonde Sportkantine en de samenwerking met JOGG Houten worden beloond. Weinig tijd om het te vieren, want om 9.15 uur start de workshop “Bakken met spelt” die ik vandaag geef. ’s Avonds meteen de volgende workshop vastgelegd, leuk, er is veel animo om te bakken met spelt.

Dinsdag een gesprek op school; of ik kan helpen om een project over het menselijk lichaam en gezond eten vorm te geven. Leuk en belangrijk om kinderen bij te brengen dat er meer is dan Wiki uit een pakje en Sultana’s uit een zakje;-), dus ik zeg ja!

Op woensdag is het hoog tijd om te starten met de voorbereidingen voor de nieuwe workshop “Oergezond koken voor volwassenen” die ik op zondag geef. Maar eerst nadat ik bloed heb laten prikken voor controle op cholesterol. Veel te hoog in de familie van mijn moeder en hoewel ik me er niets bij kan voorstellen, ben ik toch maar afgereisd naar de plaatselijke prikpost. Ik ben tenslotte ook geen 30 meer… In het lokale krantje 2 advertenties van Spelen Met Je Eten en Voedingspraktijk Houten, met leuke reacties in de avond (en geen tijd om op de bank te zitten;-).

De nieuwe schorten

Donderdag een jongen met zijn moeder in de praktijk en overleg met Chantalle van Gentille die schorten borduurt voor de workshops. Ook een verzoek van een ouder op school of ik niet iets kan doen aan de snoep… sorry… avond 4 daagse in mei. Natuurlijk, staat op mijn lijst! Maar daar staat nog veel meer op, dus meteen maar een plan bedacht en de A4D commissie gemaild. Tussendoor wat flyers uitgedeeld van Moesie de Moestuincoach, waarvoor ik ambassadeur ben en 2 kinderfeestjes voor in april en mei bevestigd.

Dan is het al weer vrijdagochtend en melden zich 15 nieuwe leden voor Bio&Co, onze groenteclub. Hard werken dus om alle bestellingen klaar te maken. Tussen de bedrijven door de assistente van de huisarts gebeld; niets aan de hand met mijn cholesterol.. hoewel het HDL was te hoog volgens haar. Té hoog, vroeg ik? Het kan mij niet hoog genoeg zijn, aangezien dit het “goede” cholesterol is. Ik hoor een twijfel in de stem van de assistente, HDL… dat was toch het “slechte” cholesterol?? Sorry, ik hang op, hoop dat iemand anders haar kan bijspijkeren, ik moet door naar de volgende afspraak;-). Een leuk gesprek met de eigenaresse van Curves Houten over samenwerking op het gebied van gezonde voeding en beweging. Doen we!

Appelbomen

Op zaterdag help ik wat in de keuken op de hockeyclub en introduceren we nieuwe producten in het assortiment van de Gezonde Sportkantine. Ook doen we een interview voor het clubblad over onze Gezonde Sportkantine werkzaamheden en het evenement met Maartje. Én de toezegging van Jos van Bouwlust Bunnik dat we appelbomen krijgen op het sportcomplex; volgend jaar dus appels plukken na de wedstrijd;-). Wijntje én bank dik verdiend!

Zondagmiddag tenslotte een geslaagde workshop Oergezond koken met een leuke groep deelnemers bij mij thuis. Maandagochtend meld ik me, enigszins brak, op school om het leesgroepje te begeleiden. Daarna regelrecht naar het terras in de zon om plannen te maken voor de komende week – wat heb ik toch leuk (vrijwilligers)werk!