bellicon trampoline

In mijn bewegingsadviezen verwijs ik naar de bellicon trampoline. Bewegen op de bellicon® is een eenvoudige, effectieve en leuke methode om te bewegen. Gewoon thuis, binnen of bv. in de tuin. Al is het maar een paar minuten per dag.

Doordat je beweegt op een elastische mat, worden de bewegingen als het ware verzacht. Hierdoor kunnen ook mensen met bv. rugklachten of overgewicht prima op de bellicon® bewegen. Ook voor de preventie en het verminderen van botontkalking (osteoporose) is bewegen op de bellicon® perfect, doordat er belasting op de botten optreedt. Daarnaast wordt door de beweging het lymfesysteem geactiveerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd.

Doe je liever cardio training, core stability of ontspanningsoefeningen? Ook daarvoor is de bellicon® erg geschikt. Bij instabiele bekkenbodem spieren of incontinentie volstaat zachtjes op en neer bouncen op de bellicon®. Op de bellicon® site staat beschreven voor welke klachten en toepassingen de bellicon® kan worden gebruikt.

Bij bewegen op de bellicon® gebruik je (bijna) al je spieren. Op de bellicon® site staan veel filmpjes en kun je per klachtengroep of soort inspanning kiezen welke training je wilt doen. Natuurlijk kun je ook gewoon zelf springen. Springen op de bellicon® heeft ook een positieve werking op je humeur; springen op de bellicon® maakt je blij! Bekijk hier een (engelstalig) filmpje over de wetenschap achter de bellicon®.

Kinderen

Ook voor kinderen is de bellicon® een leuke manier om te bewegen, bijvoorbeeld als onderbreking van het huiswerk, tv kijken of wanneer ze uit school komen. Wil je meer stabiliteit op de bellicon®? Zorg dan voor aanschaf van extra steunen.

Liever eerst uitproberen?

Voor 40,- per week kun je een bellicon huren.